I SOLISTI COMPOSERS LAB: ANIMATION AND SOUND

Merging music and motion

I SOLISTI Composers Lab geeft jou als componist de kans om vrij te experimenteren met componeren op beeld. Tijdens deze editie laat jij je inspireren door een van de vijf animatiefilms gemaakt door (oud-)studenten van LUCA School of Arts. Je schrijft hierop een unieke soundtrack, die tijdens een publieke showcase op het einde van de week wordt gecreëerd.

De ervaren componisten Claude Ledoux, Martijn Padding en Frederik Neyrinck zijn jouw coaches en de andere deelnemende componisten je klankbord. Bovendien krijg je de volledige medewerking van 10 musici van I SOLISTI o.l.v. dirigent Martijn Dendievel om je work in progress mee vorm te geven, dit van de eerste werksessie tot de showcase waarin je werk aan het publiek wordt voorgesteld. Na het insturen van jouw eerste draftversie, ontvang je feedback en krijg je een eerste klankimpressie toegestuurd. Tijdens de cursusweek is er alle ruimte voor verfijning en verdieping van jouw compositie.

 

Hoe verloopt het Composers Lab?

Om geselecteerd te worden, vul je voor 15.01.2021 het inschrijvingsformulier in en stuur je ons 2 composities voor verschillende bezettingen, waarvan minstens één voor ensemble. Als je over opnames beschikt van jouw gekozen werken, stuur je die mee in bijlage.

Na selectie en bevestiging van jouw deelname, krijg je een van de componisten als hoofdcoach toegewezen. Die zal jou in aanloop naar de cursusweek in augustus (digitaal) begeleiden en tussentijdse feedbackmomenten organiseren. Tijdens het Composers Lab krijg je de kans om samen met alle coaches en 10 musici van I SOLISTI je partituur verder uit te werken, Tevens werken we toe naar het publieke toonmoment op vrijdag, waar je compositie uitgevoerd zal worden, samen met de beelden van de animatiefilm.

 

DATA I SOLISTI COMPOSERS LAB 2021

Ma 23 > Vr 27 augustus 2021, C-mine Genk

Wat biedt het Composers Lab?

  • Intensieve begeleiding door ervaren componisten als coaches
  • Een voortraject op het Composers Lab, inclusief een kennismaking met de filmmakers alsook feedback op je draftversie
  • Repetities en werksessies met 10 musici van I SOLISTI en dirigent tijdens Composers Lab
  • Een kwaliteitsvolle live-opname van jouw soundtrack, die je naderhand kan gebruiken voor je portfolio

Voor wie?

We richten ons in de eerste plaats tot studenten compositie en jonge componisten die maximaal ± 5 jaar afgestudeerd zijn. Om de kwaliteit van de begeleiding te kunnen garanderen, kunnen ongeveer 12 componisten deelnemen aan het Composers Lab.

Wie zijn de coaches en de dirigent?

Tijdens het Composers Lab word je begeleid door drie ervaren componisten en een bekwame dirigent.

Martijn Padding is docent en hoofd van de compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Claude Ledoux is professor Muziekanalyse aan de Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris en compositie aan Arts2 Mons.

Frederik Neyrinck werkte samen met verschillende Belgische en internationale ensembles en solisten. Hij is Artist in Residence bij I SOLISTI sinds 2020.

Martijn Dendievel is hij lid van het “Dirigentenforum des Deutschen Musikrates” en werkt als gastdirigent in België en Duitsland.

Hoeveel kost mijn deelname?

Deelnameprijs: €350 (excl. maaltijden) of €450 (incl. maaltijden).

De deelnameprijs is zonder overnachting meegerekend. We kunnen je wel helpen een slaapplek te vinden.

Wat met COVID-19?

We doen er alles aan om Composers Lab op normale wijze te organiseren. Als de cursus door omstandigheden en genomen maatregelen fysiek niet kan doorgaan, voorziet I SOLISTI een volwaardig digitaal alternatief met een goede geluids- en beeldkwaliteit.

Bekijk hier de aftermovie van Composers Lab 2019!

Contact

Aarzel niet ons te contacteren als je nog vragen hebt:

cindy@isolisti.be

I SOLISTI Composers Lab 2021 wordt georganiseerd door I SOLISTI in samenwerking met B-Classic en C-mine – Genk. Met dank aan LUCA School of Arts.

Showcase I SOLISTI Composers Lab 2021

Jonge componisten brengen klank bij beeld tijdens het I SOLISTI Composers Lab, een intense creatieweek met de musici van I SOLISTI en de ervaren componisten Frederik Neyrinck, Claude Ledoux en Martijn Padding als coaches. In deze showcase ben je als eerste getuige van de resultaten van dit avontuurlijk parcours en maak je in bijzijn van de makers het creatieproces dat zij doorlopen hebben van dichtbij mee.